perjantai 11. helmikuuta 2011

11.2. Suuria ratkaisuja

Tänään klo 14 meillä piti olla palaveri kirurgien kanssa jalkaterän kohtalosta. Klo 11 saimme puhelun Mikaelaa leikanneelta plastiikkakirurgilta, että verenkiertoa jalassa ei ollut riittävästi kaikista yrityksistä huolimatta ja tämä oli aiheuttanut Mikaelalle mm. kuumeilua. Lisäksi erilaiset infektioriskit yms. kasvoivat merkittävästi.

Tämän johdosta useiden erikoisalojen asiantuntijakirurgit olivat, käytyään monissa forumeissa asiaa läpi, päätyneet  Mikaelan turvallisuudenkin takia leikkaamaan jalan jo klo 12. Koska jalkaterän verenkierto oli merkittävästi huonontunut olisi edessä ollut useiden leikkauksien sarja, joihin olisi kuulunut mm. leikkaus, jolla selästä olisi otettu lihasta puuttuvan tilalle. Lopputuloksena olisi kuitenkin mitä suurimmalla todennäköisyydellä ollut huonosti toimiva jäykkä ja ikuisesti kipeä oma jalka. Vaihtoehtona nykyteknologian proteesi, joka mahdollistaa voimistelun, juoksemisen ja pääsääntöisesti kaiken urheilemisen on parempi vaihtoehto. Tai oikeammin, erinomainen. (Alla pari linkkiä, jossa Petan naapuri Keyseiltä näyttää maailmanmestarin taidonnäytteitä proteesijalalla).

Hommahan on raju. Emme kiellä sitä. Mutta meillä on ollut tiistai-iltapäivästä asti aikaa totutella ajatukseen, että näin voi käydä. Ja näillä spekseillä ratkaisu on oikea. Se, että jalkaterän elpymistä odotellessa kaikki muut, kuitenkin välttämättömät operaatiot joutuvat odottamaan, lisää paljolti esim. jo edellä mainittuja infektioriskejä yms. Mikaelan vointia riskeeraavia asioita.

Leikkaus onnistui hyvin, ja samassa yhteydessä myös reiden avohaava ommeltiin kiinni. Mikaela on stabiilissa tilassa ja kaikki on ok. Sairaanhoitaja kuvaili, että "täällä mennään tasaisen varmasti, kuin höyryjuna". Tämä on meille tässä vaiheessa kannustavaa tietoa, jonka avulla jaksamme olla tsemppaavin ajatuksin toistemme ja Mikaelan tukena. Käymme Miksua nyt illalla vielä katsomassa ja paijaamassa yöunille.

Seuraava etappi on ensi sunnuntai, jolloin lantioon asennetaan metallituet. Leikkaus kestää arviolta 3h ja on johtavan ortopedin mukaan "aikuisilla rutiinitoimenpide, lapsilla tosin vaan harvinainen, koska normaalisti lapsen lantio joustaa niin paljon, että tapauksia on hyvin harvoin". Tärsky ratikan kanssa oli ollut melkoinen, että lantio oli murtunut ja vaatii nyt leikkauksen, jotta toipuu ennalleen.
Jalan amputaatioratkaisulla saatiin myös aikaistettua lantio-operaatio tiistailta sunnuntaille, joka on tärkeää sen takia, ettei lantio ehdi alkaa kiinnittyä väärään asentoon.

Tämän päivän ilouutisia on myös, että näillä näkymin Mikaelaa herätellään ma-ti-huitteilla, jolloin sitten hengityskoneen käyttö voidaan lopettaa ja päästään puhumaan. Mahtavaa.

Kohta lähdemme käymään Lastenklinikalla ja viemme kaikilta paljon terveisiä ja rakkautta. Päivitämme tilannetietoa taas voimavarojemme mukaan ja edelleen lähetämme suuret kiitokset kaikille meitä ja Miksua kannustaneille ystäville.

Tässä yllä mainitut linkit:
http://www.youtube.com/watch?v=lEh4qCnw_bI

http://www.youtube.com/watch?v=wY1a2JgZXVk

3 kommenttia:

 1. Vaikkakin päätös ja tieto on raskas, on kuitenkin kaikkein tärkeintä Miksun hyvä vointi ja sen myötä turvattu toipuminen. Iso, iso halaus Miksulle (ja myös Matskulle) ja toivomme teille yläkerran suojelusta ja voimaa jaksaa tästäkin eteenpäin. Olette ajatuksissamme kaiken aikaa. Terkuin, Karakayat

  VastaaPoista
 2. Voimia teille kaikille! Vaikka emme ole nähneetkään pitkään aikaan, olette todellakin olleet ajatuksissa nyt! Vasta viime viikolla katselimme tyttöjen (Ronjan, Miksun, Peppiinan ja Janinan) vauvakuvia. Ei sitä tule koskaan ajatelleeksi, kuinka hiuskarvan varassa kaikki voi olla...

  Mikaela on siellä hyvissä käsissä, Suomen parhaimmissa. Olette varmasti saaneet parasta mahdollista tietoja ja sen perusteella tehneet parhaat mahdolliset päätökset. Siihen voitte varmasti luottaa!

  Meillä on täällä peukut ja varpaat pystyssä teille, neljä paria kutakin!

  terveisin Kallion Mia ja Jari sekä Ronja ja Lotte

  VastaaPoista
 3. Tyttö/naisenergiaa samasta aiheesta: kaisaleka.blogspot.com. Haleja!

  VastaaPoista