tiistai 15. helmikuuta 2011

15.2. Paljon positiivista ja vähän ylimääräistä

Aamu alkoi puhelinsoitolla teholle, jonne saimmekin luvan tulla heti 8 aikoihin. Päästyämme paikalle Mikaela olikin jo viety toimenpiteeseen, jossa jalan sulkemista oli tekemässä plastiikkakirurgi. Mikaelan vatsan huonoa toimintaa ja pingottuneisuutta haluttiin samassa yhteydessä selvittää, koska vatsaan oli päässyt ilmaa myös suoliston ulkopuolelle. Samaan aikaan me pääsimme pitkään keskustelutuokioon oman vastuulääkärin kanssa. Keskustelussa käytiin läpi sunnuntain leikkausta, tulevaa kuntoutusta ja alustavia aikatauluja. Saimme erittäin kannustavia ja voimia antavia tietoja. Lisäksi saimme lisää infoa jalan suhteen, sekä toiveikkaita aikatauluja siitä, että Miksu kävelisi jo ennen kesää!
Lähdimme sairaalasta odottelemaan uutisia vatsan tähystyksestä ja päivällä tulikin puhelu tähystäneeltä kirurgilta, että syy vatsan pingotukseen ja kipuihin oli löytynyt ohutsuolesta. Siellä oli pieni repeämä, joka saatiin välittömästi korjattua samassa yhteydessä, kun jo oltiin valmiiksi leikkaussalissa. Huojentavaa oli myöskin se, että kun syy löytyi, niin korjaus tehtiin välittömästi ja Mikaelan tilassa on näin ollen odotettavissa paljon asioita, jotka tulevat menemään parempaan suuntaan. Miinuksena tietysti se, että sunnuntainen vekki vatsassa hiukan kasvoi pituutta, mutta tällä hetkellä tila on stabiili, lääkkeitä vähennetään, nukutusta vähennetään, samoin hengityskonetta ja pian toivomme suurta askelta eteenpäin, eli kunnollista heräämistä. Kävimme piipahtamassa myös iltapäivällä, mutta Mikaela oli vielä aika uninen. Ajatus on mennä käymään sairaalassa vielä illalla ennen nukkumaanmenoa. Päivityksiä laitellaan sitten taas tänne blogiin.

4 kommenttia:

 1. Täällä hurrattiin uutisia Ronjan kanssa!! Ihania uutisia, mahtavaa! Kyllä olemme niin hengessä mukana... Nyt kyyneleet saavat vaihtua jo ilonkyyneleiksi, paranehan kovaa vauhtia Miksu!

  VastaaPoista
 2. Huh.huh! Isoja asioita lyhyessä ajassa. Mutta kuulostaa hyvältä! Paremmissa käsissä ei varmaan vois olla. Paranemisia!

  VastaaPoista
 3. ihanaa kuulla että miksu on jo paranemassa, ihan ilonkyyneleitäkin tulee (: paranemisia miksulle ja sanokaa että miksun ystävänpäivälahja oottaa täällä parantumista ;) ja soittaa heti ku voi! paljon asiaa kerrottavana :)
  I LOVE U MIKSU<3 t. Fanni jolla on TODELLA kova ikävä ;) <3

  VastaaPoista